Zpráva WHO doporučuje snížit množství soli
Podle představitelů WHO (Světové zdravotnické organizace) by mohly kroky vlád jednotlivých zemí zaměřené na snížení množství soli v potravinách spolu s dalšími opatřeními na snížení krevního tlaku a cholesterolu přinést redukci celosvětového výskytu kardiovaskulárních onemocnění až o 50 %.
Rubrika: Stravování
| Typ článku: Studie
Odborníci z WHO odhadují, že veřejné informační kampaně spolu s legislativou omezující množství soli v potravinách vyráběných potravinářským průmyslem v kombinaci s úsilím jednotlivců zaměřeným na snížení tlaku a krevního cholesterolu pomohou snížit výskyt infarktů a mozkových mrtvic ve všech částech světa.
Mezinárodní tým se snažil postihnout efektivnost celkem sedmnácti různých opatření v kombinaci s co nejnižšími náklady. Jako nejúčinnější opatření se z tohoto pohledu ukázala právě změna legislativy, která by měla být iniciována vládami jednotlivých zemí.
The Lancet 2003;361:717-725
Počet přečtení: 3072
Datum: 10. 6. 2006