Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Zpráva WHO doporučuje snížit množství soli

Podle představitelů WHO (Světové zdravotnické organizace) by mohly kroky vlád jednotlivých zemí zaměřené na snížení množství soli v potravinách spolu s dalšími opatřeními na snížení krevního tlaku a cholesterolu přinést redukci celosvětového výskytu kardiovaskulárních onemocnění až o 50 %.
Rubrika: Stravování
|
Typ článku: Studie

Odborníci z WHO odhadují, že veřejné informační kampaně spolu s legislativou omezující množství soli v potravinách vyráběných potravinářským průmyslem v kombinaci s úsilím jednotlivců zaměřeným na snížení tlaku a krevního cholesterolu pomohou snížit výskyt infarktů a mozkových mrtvic ve všech částech světa.

Mezinárodní tým se snažil postihnout efektivnost celkem sedmnácti různých opatření v kombinaci s co nejnižšími náklady. Jako nejúčinnější opatření se z tohoto pohledu ukázala právě změna legislativy, která by měla být iniciována vládami jednotlivých zemí.

The Lancet 2003;361:717-725

 

Počet přečtení: 3073
Datum: 10. 6. 2006