Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Agar-agar

Agar-agar je přírodní želatina vyráběná z osmi druhů červených řas. Tyto řasy obsahují komplexní polysacharidy, které se podobají celulóze. Tradiční metoda výroby agar-agaru je sice zdlouhavější než moderní komerční metody, ale lépe respektuje přírodní zákonitosti a zajišťuje tak uchování všech živin.
|
Typ článku: Encyklopedie

Agar-agar obsahuje železo, vápník, jód a další stopové prvky. Je velmi snadno stravitelný, má mírně projímavé účinky. Velmi účinně snižuje cholesterol. Když prochází agar-agar zažívacím traktem, sbírá staré usazeniny a čistí vnitřnosti.

Agar-agar je vynikajícím pomocníkem pro udržení dobrého zdraví. Dodává se v podobě tyček nebo vloček.

Agar-agar se používá jako čistá želatina do krémů, polev, aspiků a na zdobení dortů.

Počet přečtení: 8373
Datum: 30. 11. 2010

Mohlo by vás zajímat

WakameNoriLaminariaKombu