Ostatní potraviny

Potraviny způsobující zánět
Nadbytek zánětu může hrát roli v řadě nejčastějších příčin úmrtí a narušení zdraví, včetně cukrovky 2. typu, obezity a...Rubrika: Ostatní potraviny | Typ článku: Články
Okořeňte si život
Vědci srovnávali působení kuřecího masa – jednou bez koření a jednou se směsí devíti bylinek a koření. Použili bylinky a...Rubrika: Bylinky | Typ článku: Poradna výživy
Řecké seno pískavice
Co má tohle koření společného se senem? Tato rostlina se skutečně pěstuje i jako pícní rostlina. V kuchyni však používáme...Rubrika: Bylinky | Typ článku: Encyklopedie
Jsou tuky škodlivé?
Přibírá se z tuků? Máme se jim úplně vyhýbat? Ne, ano i ne a určitě ne. Rozeberme si to ale postupně. Tuky jsou důležitou...Rubrika: Oleje a tuky | Typ článku: Články
Rozmarýn nejen při trávicích problémech
Rozmarýn byl dobře známý již starověkým Řekům a Římanům. V tehdejším světě požíval rozmarýn reputaci, že zlepšuje...Rubrika: Bylinky | Typ článku: Přírodní léčba
Jak nejlépe zacházet s tuky ve stravě?
Potraviny duste na olivovém oleji. Připravujte si vlastní dresink s olivovým olejem (bez smetany a vajec). Do salátů namísto uzenin...Rubrika: Oleje a tuky | Typ článku: Články
Hřebíček - pro zuby i proti migréně
Hřebíček používáme k ochucení máku nebo do povidel či do perníku. Nedovedeme si bez něj představit svařené víno.Rubrika: Bylinky | Typ článku: Encyklopedie
Dobromysl - pro dobrou mysl i proti kašli
Jak už název napovídá, dobromysl navozuje dobrou mysl. Má spoustu dalších názvů, většina z nich je lichotivých. Někde jí...Rubrika: Bylinky | Typ článku: Encyklopedie
Nechci-li konzumovat „klasický“ cukr, ale chci se vyhnout umělým sladidlům, jaké alternativy můžu využít?
Med, javorový sirup, nerafinovaný hnědý cukr, sladké druhy ovoce, třtinovou melasu, ječmenný slad, jablečné a jiné ovocné...Rubrika: Sladidla | Typ článku: Rady lékaře
Skořice dražší nad zlato
Ve starověku byla skořice drahocennější než zlato a považována za vhodný dar pro panovníky. Plinius st. ocenil v 1. st. n. l....Rubrika: Bylinky | Typ článku: Články