Arame
Arame, která má velmi jemnou chuť i aroma, roste hojně na pobřeží japonského ostrova Izu. Arame se sbírá ručně, potom se sedm hodin vaří a suší na slunci. Aby se listy daly lépe používat v kuchyni, krájí se na tenké nudličky.
Rubrika: Mořské řasy
| Typ článku: Encyklopedie
Arame má nasládlou chuť, což způsobuje vysoký obsah přírodního cukru. Obsahuje velké množství jódu, vápníku a vlákniny. Cení se pro příznivý účinek na vysoký krevní tlak. V tradiční japonské medicíně se používala řasa arame při léčbě onemocnění ženských pohlavních orgánů.
Při vaření zvětší svůj objem asi na pětinásobek. Řasa arame je jednoduchá a rychlá na vaření, chuťově nevýrazná. Proto se hodí pro začátečníky.
Počet přečtení: 4479
Datum: 4. 12. 2010