Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Běžným následkem konzumování potravin s vysokým obsahem bílkovin jsou ledvinové kameny

Vápník, který se ztrácí při stravě s vysokým obsahem bílkovin, končí v moči - výsledkem je vysoká hladina vápníku v systému ledvin, což přispívá k tvorbě bolestivých vápenatých ledvinových kamenů.
|
Typ článku: Rady lékaře

Bílkoviny, které jsou zkonzumovány nad rámec našich potřeb, způsobují ničení ledvinové tkáně a postupné zhoršování funkce ledvin. Před osmdesátkou již většina lidí žijících v bohatých zemích ztrácí 75 procent funkce ledvin.

Lidé, kteří přišli o část ledvinové funkce nebo utrpěli poškození ledvin, jsou schopni si na stravě s omezeným příjmem bílkovin zachovat většinu zbývající funkce ledvin.

S využitím informací z knihy dr. Johna McDougalla „McDougallův plán". Vydala Společnost Prameny zdraví a OS Maranatha.

Počet přečtení: 4021
Datum: 18. 11. 2011