Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Burgry z ovesných vloček

voda 3 š (1 š = 2 dl), shoyou – sójová omáčka 1,5 pl, česnekový prášek 1 čl, cibule nakrájená menší 1 ks, sůl 1/2 čl, petrželová nať sušená 1 čl, bazalka čl, ovesné vločky hrubé 1 š, lněné semínko 1,5, ovesné vločky jemné 5 pl, olivový olej 2 pl, majoránka 1 čl, sójová majonéza (zálivka) do jamek, mletá paprika na posypání
|
Typ článku: Recepty

Do vařící se vody dáme prvních 8 surovin (až po ovesné vločky hrubé) a tuto směs na mírném plameni vaříme za občasného míchání asi 10–15 minut. Po této době přidáme lněné semínko a jemné ovesné vločky a dovaříme na hustou hmotu (3–5 minut). Po odstavení zamícháme olej a majoránku, příp. můžeme ještě dochutit ještě utřeným česnekem a solí.

Na vymaštěný plech děláme kopečky pomocí dávkovače na zmrzlinu a potom je vydutým koncem dávkovače (nebo polévkovou lžící) zploštíme tak, aby se ve středu vytvořil malý důlek. Důlky na burgrech přelijeme sójovou majonézou a nakonec je jemně přes sítko posypeme mletou paprikou. Pečeme v troubě asi 20 minut. Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem nebo s hrachovou kaší či zadělávanou zeleninou.

Jsou zdravou alternativou klasických karbanátků. Obsahují málo tuku, hodně vlákniny a nejsou smažené. Podobně je můžeme dělat jenom z jemných vloček, příprava je rychlejší a burgry víc šťavnaté.

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.

Počet přečtení: 4467
Datum: 26. 5. 2010