Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Červnová zahrada

mrkev 5 ks menší až střední velikosti nakrájených na kolečka, brambory 5 ks střední velikosti nakrájených na středně velké kostičky, kedlubna 1 menší kus nakrájený na malé obdélníčky, voda 1/2 litru, zeleninový bujón 1 ks, olej 2 pl, cibule 1 ks, paprika zelená 1/3 ks, paprika žlutá 1/3 ks, paprika červená 1/3 ks, olivový olej, nakrájený česnek a petrželka na ozdobení a dochucení
|
Typ článku: Recepty

Nakrájenou zeleninu zalijeme vodou, přidáme zeleninový bujón a vaříme doměkka. Mezitím si na oleji podusíme nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou barevnou papriku a přidáme do téměř hotového jídla. Jídlo odstavíme, pokapeme olejem a přidáme nakrájený česnek a petrželku. Zlehka zamícháme a před podáváním necháme 5 minut stát. Podáváme s chlebem.

Jídlo připomíná hustou nezahuštěnou polévku a může být příjemnou lehkou alternativou letního oběda.

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.

Počet přečtení: 2594
Datum: 17. 6. 2009