Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Pečení paprik

Uchopte papriku do kuchyňských kleští a opečte ji přímo nad plynovým plamenem, aby slupka ze všech stran zčernala. Papriky můžete opékat také pod grilem a otáčet je, aby se slupka opekla ze všech stran.
|
Typ článku: Recepty

Uchopte papriku do kuchyňských kleští a opečte ji přímo nad plynovým plamenem, aby slupka ze všech stran zčernala. Papriky můžete opékat také pod grilem a otáčet je, aby se slupka opekla ze všech stran.

Pečené papriky dejte do misky, kterou pevně zakryjte. Nechte papriky stát asi 10 minut nebo tak dlouho, až budou dostatečně vychladlé, abyste na ně mohli sahat rukama. Pak z nich stáhněte ztmavlou slupku, odstraňte semínka a použijte papriky do jídla, např. podle návodu v receptu pro přípravu domácí harrisy.

Nechcete-li se zabývat pečením paprik, můžete si koupit v obchodě pečené papriky zavařené ve sklenici.

Recept pochází z Kuchařky Jak nezemřít, jejímiž autory jsou Michael Greger, Gene Stone a Robin Robertsonová. Knihu vydalo nakladatelství Noxi.

Počet přečtení: 104
Datum: 7. 9. 2023