Chléb banánový s datlemi
mouka celozrnná 250 g, lněné semínko 2–3 pl, sůl 1/2 čl, fruktóza 2 pl, datle nasekané 50 g, banány nakrájené nadrobno 150 g (čistá váha), voda 1 dl, nakynutý kvásek
Rubrika: Chléb, pečivo, placky
| Typ článku: Recepty
Kvásek: droždí instantní 1/3 sáčku, voda teplá 4 pl, sůl špetka, cukr špetka, mouka 1 čl
Smícháme mouku, len, sůl a fruktózu. Pak do směsi přidáme ostatní suroviny a nakynutý kvásek. Těsto dobře vypracujeme a necháme nakynout. Po vykynutí je znovu prohněteme, vložíme do obdélníkové chlebové formy a necháme znovu vykynout. Pak těsto propícháme rukojetí lžičky a pečeme asi 40–50 minut. Po vychladnutí chleba skladujeme zabalený v utěrce.
Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.
Počet přečtení: 3846
Datum: 6. 12. 2009