Country celer
500 g kořenu celeru nakrájíme na plátky a napaříme doměkka – po nakrájení se nesmí rozpadat.
Rubrika: Zeleninová jídla
| Typ článku: Recepty
2 pol. lžíce citronové šťávy, 2 pol. lžíce cukru, 2 pol. lžíce sójové omáčky, ½-3/4 čaj. lžičky šalvěje, 4 pol. lžíce lahůdkového droždí, 1 čaj. lžička česnekového prášku, 2 pol. lžíce oleje
Napařený celer nakrájíme na středně velké (spíše ale menší) kostk, smícháme s ostatními surovinami a po chvilce stání vložíme na nahřátou suchou pánev a za opatrného občasného míchání pražíme asi 3-4 minuty.
Připravené jídlo podáváme s chlebem nebo jako hlavní jídlo s dušenou rýží a zeleninovým salátem. Po smíchání s rýží vytvoříme chutné atypické rizoto.
Z knihy Romana Uhrina 77 inspirací pro zdraví. Vydalo nakladatelství Vyšehrad společně s Prameny zdraví, o. s.
Počet přečtení: 3754
Datum: 7. 3. 2017