Dokáží rostlinné potraviny uspokojit potřebu bílkovin u člověka?
Zjistilo se, že přidávání určité aminokyseliny do potravy v zájmu vyhovění uměle vytvořeným standardům může způsobit nerovnováhu aminokyselin - a snížení schopnosti těla využívat bílkoviny.
Lidé dříve dokázali žít po dlouhá období, těšit se výbornému zdraví, a přitom pokrývali veškeré své výživové potřeby pouze brambory a vodou. Je zajímavé, že i když je skladba aminokyselin brambor a vajec naprosto odlišná, jejich schopnost uspokojit potřebu bílkovin u člověka je stejná.
Ke kombinování aminokyselin do správných poměrů dochází daleko dříve, než se jídlo dostane na náš jídelní stůl - rostlinné potraviny byly stvořeny kompletní, úplné.
S využitím informací z knihy dr. Johna McDougalla „McDougallův plán". Vydala Společnost Prameny zdraví a OS Maranatha.