Dušení zeleniny
Dusíme na mírném ohni 5-10 minut, občas zamícháme. Zelenina sama pustí šťávu a není třeba ji podlévat. Pokud se vám připaluje, zmírněte plamen. Pro tuto úpravu se hodí kedlubna či mrkev, pikantní je ředkev.
K dušení na vodě použijeme řasu kombu, nakrájenou zeleninu a podlijeme trochou vody. Ochutíme špetkou soli a dalším kořením. Dusíme 15-30 minut. Průběžně doléváme vodu, aby bylo pokryté dno. Můžeme kombinovat různé kořenové zeleniny - mrkev, pastinák, lopuch, cibule.
Třetí způsob je nejpoužívanější. V hrnci rozehřejeme olej, vsypeme zeleninu, krátce ji osmahneme a podlijeme vodou. Dochutíme opět solí, miso pastou nebo sójovou omáčkou. Dusíme 1-15 minut. Společně se zeleninou dusíme i houby, tofu, seitan atd.
Dobrou chuť přeje Kateřina Kukosová