Džuveč na mnoho způsobů
1 cuketa, 1 mrkev, 1 petržel, 1 celeru, 3 papriky, 6 rajčat, česnek, oregano, wurzl, sůl
Rubrika: Zeleninová jídla
| Typ článku: Recepty
Zeleninu nakrájíme na kolečka a na troše oleje dusíme kořenovou zeleninu do poloměkka. Potom přidáme papriku, cuketu a rajčata a dodusíme do měkka. Můžeme ochutit česnekem a oreganem.
Podáváme na teplo s pohankovou nebo kukuřičnou kaší. Je možné i smíchat s rýží na rizoto. V létě přidáme k zelenině houby a podáváme na černém chlebu, studený mažeme na tousty a může být též náplní pro zapékaná jídla a plněnou zeleninu.
A. Pokorná, Praha 6
Počet přečtení: 3763
Datum: 18. 3. 2009