Gomasio obsahuje hodně vápníku, železa a vitamínů skupiny B
Gomasio se někdy nazývá také sezamová sůl a patří mezi makrobiotické speciality. Připravuje se samostatným pražením suchého sezamu a soli a jejich následným rozdrcením buď v hmoždíři, či mixéru a to tak, aby semínka zůstala zhruba z 60 % v celku. Poměr soli a sezamu se pohybuje od 1:7 až 1:22.
Rubrika: Výživová poradna
| Typ článku: Encyklopedie
Gomasio dodává slanou chuť s menším množstvím koncentrované soli, která je zde navíc vhodně navázána na sezamový olej.
Uchovává se v lednici maximálně po dobu jednoho týdně, pak hrozí jeho žluknutí. Obsahuje velké množství vápníku, železa a vitamínů skupiny B. Slouží ke kořenění obilovin, zeleniny a rýže.
Počet přečtení: 3729
Datum: 17. 12. 2007