Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Jaká je role vlákniny v souvislosti s konzumací jednoduchých cukrů?

Vláknina pomáhá chránit tělo před potenciálními škodlivými účinky jednoduchých cukrů tím, že zpomaluje rychlost jejich vstřebávání.
|
Typ článku: Poradna výživy

V ovocných pyré, např. v jablečném protlaku (dětské přesnídávce), došlo při mixování k rozrušení větší části obsahu vlákniny. Ochranný účinek vlákniny je po zpracování ovoce v mixéru do značné míry oslaben - výsledkem je větší pokles hladiny krevního cukru a větší nárůst a propad hladiny inzulinu po konzumaci takových potravin.

S využitím informací z knihy dr. Johna McDougalla „McDougallův plán". Vydala Společnost Prameny zdraví a OS Maranatha.

Počet přečtení: 3082
Datum: 9. 1. 2012