Kdyby byla rostlinná strava skutečně tak zdravá, jistě by bylo více vegetariánů. Maso nemůže být tak škodlivé, jak se někdy tvrdí.
Kdybychom připustili postupnou změnu výživových návyků směrem k vegetariánství, mělo by to významný dopad na zemědělsko-potravinářský komplex, který je zdrojem výdělku pro část populace. Protože z produkce nezdravých potravin plynou do státní kasy nezanedbatelné prostředky, samotný stát se větším změnám brání. A tak budeme i nadále bombardováni reklamou na produkty, u kterých jsou vědomě zamlčovány důsledky jejich konzumace. Konečným výsledkem této nesmyslné a krátkozraké politiky jsou pak stále vyšší výdaje na zdravotnictví.
Lidé se nerodí s pudem zabíjet. Je tedy pouze přirozené, že se nám sbíhají sliny spíše nad červenými hrozny než nad kusem syrového masa. Strava sestávající z ovoce, zeleniny, luštěnin a obilovin perfektně odpovídá našim anatomickým i fyziologickým potřebám.
Ti moudří mezi námi nebudou hledat opravdové jídlo na jatkách. Opravdové jídlo lze najít spíše v zahradách a farmách naší krásné země.
Dr. Hans Diehl, M.P.H., zakladatel programu CHIP, odborník na zdravou výživu a životosprávu.