Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Kedlubnové karbanátky

olej 2 pl, velké nakrájené cibule 2 ks, jemně nastrouhaná kedlubna 700 g, saturejka 1 čl, mletý kmín 1 čl, bazalka 1 čl, solčanka 3 čl, mletá paprika 1 pl, voda 6 š, česnek 6 stroužků, sůl 1 čl, sójová omáčka 2 čl, kuskus celozrnný 1,5 š (nebo drobné těstoviny), majoránka 1–2 čl, olej 2–3 pl
|
Typ článku: Recepty

Na oleji podusíme cibuli, po chvilce přidáme kedlubnu, ochutíme saturejkou, kmínem, bazalkou a solčankou a pod pokličkou dusíme asi 15–20 minut. Potom zasypeme mletou paprikou, zalijeme, ochutíme česnekem, sójovou omáčkou a solí a zavaříme. Po zavaření nasypeme kuskus (nebo drobné těstoviny) a vaříme na hustou kaši (12–15 minut) tak, aby po nabrání hmota z vařečky téměř nestekla, ale podržela si svůj tvar. Dochutíme majoránkou, vmícháme olej a pak na 5 minut odstavíme.

Dávkovačem na zmrzlinu (nebo namočenou naběračkou) dávkujeme na vymaštěný plech kopečky, mírně je rozplácneme a po chvilce zatuhnutí pečeme v troubě asi 20 minut. Podáváme s bramborami, chlebem nebo luštěninovou či zeleninovou omáčkou.

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.

Počet přečtení: 7991
Datum: 8. 9. 2009