Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Kombu

Kombu (u nás je známá také pod názvem kelp) je hlubokomořská řasa rostoucí v čistých, chladných vodách severu.
|
Typ článku: Encyklopedie

Kombu tvoří tvrdé listy (dorůstající délky 5-10 metrů), které mají po usušení mají tmavě zelenou barvu. Někdy bývají potaženy bílým přírodním práškem. To je způsobeno kyselinou glutaminovou, díky níž jsou luštěniny vařené s kombu lépe stravitelné a rychleji se uvaří.

Kombu je jednou z řas nejbohatších na jód. Po staletí ji Číňané používali při poruchách štítné žlázy.

Kombu můžeme použít k ochucení obilninových a zeleninových pokrmů.

Počet přečtení: 4838
Datum: 8. 12. 2010

Mohlo by vás zajímat

WakameNoriLaminariaIziki