Která jídla obsahují hodně soli?
K potravinám s vysokým obsahem soli patří nakládaná zelenina, různé slané pochoutky jako bramborové lupínky, slané oříšky, krekry či preclíky, solená nebo uzená masa, konzervy, tavené sýry, přísady do polévek jako glutamát sodný, různé instantní nebo konzervované polévky, vývary v kostkách a jídla s rychlou úpravou jako pizza, hamburgery, hranolky apod.
Rubrika: Výživová poradna
| Typ článku: Poradna výživy
Chuť na slané nám není vrozená. Je to naučený zlozvyk, který podporujeme konzumací slaných jídel. Chuť soli často přehluší přirozenou chuť jídel. Zkuste používat více přirozeného koření. Udělejte pokus: omezte na tři týdny konzumaci soli a možná zjistíte, že vám nakonec vyhovuje přirozená slanost potravin.
Dr. Hans Diehl, M.P.H., zakladatel programu CHIP, odborník na zdravou výživu a životosprávu.
Počet přečtení: 3162
Datum: 14. 2. 2009