Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Květák s kuskusem

cibule nakrájená š (1 š = 2 dl), olej slunečnicový 1 pl, voda 3 š, květák rozebraný na malé růžičky 350 g, solčanka 3 čl, bazalka čl, shoyu – sójová omáčka 2 čl, kuskus celozrnný 3 pl, hrášek napařený 4 pl, voda na dolití podle potřeby, sušené francouzské droždí na posypání, olivový olej 1 pl
|
Typ článku: Recepty

Na oleji podusíme cibuli, zalijeme vodou a ochutíme. Přidáme květák a dusíme téměř doměkka. Pak přidáme kuskus a hrášek a dusíme ještě asi 8 minut. Nakonec podle potřeby dolijeme vodu a dochutíme. Podáváme posypané sušeným francouzským droždím a přelité olivovým olejem.

Jídlo je nestejnorodé omáčkovité až kašovité konzistence. Můžeme ho podávat na oběd s karbanátkem nebo opečeným tofu.

Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.

Počet přečtení: 6504
Datum: 12. 9. 2010