Květák s lahůdkovou kukuřicí
1 velký květák (nebo sáček mraženého), 1 konzerva propláchnuté sladké kukuřice, 2 pol. lžíce olivového oleje, 1 pol. lžíce nadrobno nasekané petrželové natě, mořská sůl, trocha vody
Rubrika: Zeleninová jídla
| Typ článku: Recepty
Růžičky květáku vložíme do nádoby s poklicí vhodné pro použití v mikrovlnné troubě. Nádobu zavřeme, nastavíme otvor pro únik páry. Asi na 5 minut vložíme do mikrovlnky zapnuté na plný výkon. (Pokud používáte mražený květák, čas musíte úměrně prodloužit.)
Až květák změkne, kukuřici a petrželovou nať ohřejeme na pánvi na troše oleje. Když je květák měkký, necháme ho odkapat a vmícháme ho do kukuřice spolu s 1 polévkou lžící oleje. Ještě pár minut ohříváme a podáváme teplé. Před podáváním můžete trochu polít sójovou smetanou a ozdobit čerstvými bylinkami nebo pažitkou.
Z knihy Igora Bukovského a Pavola Liptáka Hned to bude. Vydalo nakladatelství Slovart.
Počet přečtení: 2222
Datum: 19. 1. 2018