Lahodný zeleninový oběd
olej 4 pl, česnek zelený 5 stonků, nebo 5–6 stroužků bílého, cibule zelená 200 g, paprika bílá 200 g, kedlubna 200 g, mrkev 500 g, sójová omáčka 2–3 pl, solčanka 2 čl, voda na zalití 3/4 litru, hrášek zelený 200 g, brambory 2–3 středně velké, saturejka drcená 1/3 –1/2 čl, sůl podle potřeby, olivový olej
Rubrika: Zeleninová jídla
| Typ článku: Recepty
Na oleji podusíme nakrájený česnek a cibulku. Pak přidáme další nakrájenou zeleninu (na kostky nebo půlkolečka). Po chvíli dušení ochutíme, zalijeme a dusíme doměkka (asi 20 minut). Pak přidáme hrášek a na lupínky nakrájené brambory (lupínky vytvoříme pomocí škrabky na brambory). Až budou brambory měkké, jídlo dochutíme a po odstavení do něj zlehka zamícháme olivový olej. Podáváme jako lehký letní oběd s rýží nebo chlebem.
Z knihy Romana a Halyny Uhrinových „Nevařte podle kuchařek“ (vydal Advent-Orion), kterou lze objednat na adrese www.a-o.cz.
Počet přečtení: 7206
Datum: 2. 9. 2009