Lesní nadílka
1 lilek, na kostky, 2 hrnky hub, na plátky, 1 cibule, nasekaná, 3 stroužky česneku, nasekaného, 1 lžička sušeného kopru, 1 lžička mletého kmínu, sůl a pepř, olej na smažení, ¼ hrnku petržele, nasekané
Rubrika: Zeleninová jídla
| Typ článku: Recepty
Na krém: 3 lžíce tahini, 3 lžíce vody, šťáva z 1 citronu
Lilek upečeme doměkka na 170 stupňů C. Mezitím na středně vysokém ohni osmažíme najemno nasekanou cibuli a česnek. Přidáme houby a lilek a smažíme dalších 5 minut, až houby pustí vodu. Vmícháme sušený kopr, kmín a dochutíme solí a pepřem. Dáme stranou.
V mixéru smícháme přísady na krém. K zelenině a houbám přidáme krém a posypeme petrželí.
Kříženec houbové omáčky, Stroganova a lidskosti.
Z kuchařky Martiny Čermákové Veg mňamky nejen pro vegan(k)y. Vydalo nakladatelství Plot.
Počet přečtení: 1225
Datum: 17. 10. 2018