Lívanečky s červenou řepou
Lívanečky: 400 g CZ mouky, 5 g sušeného aktivního droždí, asi 700 ml sójového mléka, 1 l mleté kurkumy, 1/2 l mletého zázvoru, 1/2 l mletého koriandru, 1/2 l soli
Rubrika: Zeleninová jídla
| Typ článku: Recepty
Náplň: 800 g uvařené červené řepy, 2 pl CZ mouky, 1 pl olivového oleje, 500 ml zeleninového vývaru (z 1 kostky würzlu), 1/2-1 sójová smetana Provamel, 1 pl citrónové šťávy, zelená petrželka, muškátový oříšek
Nejprve umícháme těsto na lívanečky a necháme v teple kynout.
Oloupeme uvařenou řepu a nakrájíme ji na kostičky. Na olivovém oleji připravíme z mouky světlou jíšku, zalijeme vývarem a 10 minut povaříme. Přidáme červenou řepu, sójovou smetanu a ochutíme citrónovou šťávou, solí a muškátovým oříškem.
Z vykynutého těsta smažíme na suché nepřilnavé pánvi malé lívanečky (těsto nabíráme polévkovou lžící). Náplň je nejlepší každému jednotlivě podávat v malé misce a lívanečky přikusovat.
Dobrou chuť přeje Jitka Pohanková
Počet přečtení: 2415
Datum: 29. 9. 2009