Mořské řasy
Řasy, které jsou vlastně jakousi mořskou zeleninou, obsahují o 10-20 procent více minerálních látek než běžná zelenina. Navzdory vysoké schopnosti vstřebávat minerály neabsorbují řasy z mořské vody škodlivé látky. Kde je stupeň znečištění vody příliš vysoký, tam řasy prostě nerostou.
Rubrika: Mořské řasy
| Typ článku: Encyklopedie
Mořské řasy mají schopnost eliminovat vliv radioaktivních a chemických látek. Odnímají z organismu těžké kovy: olovo, rtuť, kadmium a další, jsou velmi dobrým čistícím prostředkem pro naše těla zanesená odpady z nevhodné stravy.
Řasy servírujte sice v malých množstvích, ale zato pravidelně. Používají se spíše jako koření při vaření luštěnin (doba přípravy se tím zkracuje) nebo se přidávají pro zvýraznění chuti do polévek či zeleninových jídel.
Počet přečtení: 5634
Datum: 28. 11. 2010