Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Napařování zeleniny (neboli vaření v páře)

Do hrnce vlijeme trochu vody a vložíme do něj napařovací síto, na kterém je nakrájená zelenina. Síto používáme zásadně nerezové nebo plastové (dají se koupit i bambusová síta). Hrnec přikryjeme pokličkou a vodu uvedeme do varu.
|
Typ článku: Recepty

Zelenina není ponořena ve vodě, ale setkává se pouze s párou. Napařovat můžeme zeleninu 1-20 minut.

Napařovaná zelenina je velice lehká a snadno stravitelná. Hodí se při problémech s játry a žlučníkem. Zkuste napařovanou zeleninu pokapat citrónem či umeoctem nebo posypat praženým sezamem se solí.

Dobrou chuť přeje Kateřina Kukosová

Počet přečtení: 10337
Datum: 25. 1. 2009