Některé bylinky prý mohou zvyšovat odolnost organismu. Je to vědecky potvrzené?
Ano. Výzkumy posledních let ukázaly, že nejenom zelenina a ovoce, ale i různé bylinky a natě používané jako koření obsahují látky, které podporují imunitní systém a chrání před rakovinou.
Rubrika: Bylinky
| Typ článku: Rady lékaře
Těmi nejúčinnějšími jsou: bazalky, tymián, oregano, pažitka, mateřídouška, petrželová nať, rozmarýn, zázvor, kurkuma, šalvěj, estragon, máta, lékořice...
Výhodné je, že jich není třeba jíst mnoho – úplně postačí, když je budete pravidelně používat v dávkách, které vyžadují naše recepty. Mnohé si můžete pěstovat doma v květináči – budou voňavější a účinnější.
MUDr. Igor Bukovský, vědecký pracovník FÚ LF UK v Bratislavě, odborník v oblasti výživy a prevence chorob
Počet přečtení: 3424
Datum: 13. 11. 2007