Nemoci srdce a cév

Apolipoproteiny pomáhají určovat riziko infarktu
Apolipoprotein B (ApoB) a apolipoprotein A (apoA-1) jsou bílkoviny, které jsou nosiči cholesterolu v krvi. ApoB nese „špatný“ LDL...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie
Fazole i hrách snižují riziko srdečního onemocnění
Muži i ženy, kteří jedli nejméně čtyřikrát týdně luštěniny, měli v průběhu devatenácti let trvání studie o 22% nižší...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie
Hrst mandlí denně sníží cholesterol skoro o 10%
Podle výsledků výzkumu sponzorovaného kanadskou vládou došlo u lidí, kteří do své stravy zařazovali denně asi 74 gramů mandlí...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie
Zpráva WHO doporučuje snížit množství soli v potravinách
Vědci z WHO (Světová zdravotnická organizace) odhadují, že veřejné edukační programy plus legislativa snižující množství...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie
Obyčejná voda může zachránit lidský život
Výsledky studie adventistické univerzity Loma Linda ukazují na fakt, že čím méně člověk pije, tím více jeho krev houstne, což...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie
Klíčovou složkou úspěchu Středozemní stravy je možná vláknina
Lidé, kteří se živí tzv. Středozemní stravou, se dožívají vyššího věku a mají nižší výskyt srdečního onemocnění –...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie
Česnek pomáhá srdci
Chemikálie, které se vytvářejí, když je česnek krájen nebo „třen“, zřejmě chrání proti houbovým a bakteriálním infekcím...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie
Spotřeba vajec zvyšuje tendenci k oxidaci tuků
Vzhledem k tomu, že spotřeba vajec přispívá k vysoké hladině krevního cholesterolu, vejce bývají obecně zakazovány. V současné...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie
Stravovací změny na Krétě během třiceti let
Studie vypracovaná dr. Keysem v šedesátých letech pomohla zjistit vztah mezi stravou, hladinou krevního cholesterolu a srdečním...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie
Triglyceridy souvisejí s mozkovou mrtvicí
V nové studii, která poprvé dala do souvislosti vysokou hladinu krevních tuků, zvaných triglyceridy, se zvýšeným rizikem mozkové...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie