Nemoci srdce a cév
![](/image.php?704&0&t=1)
Šťáva z hroznového vína chrání srdce
Podle výsledků studie z nedávné doby přispívá piti šťávy z růžového hroznového vína ke zdravější funkci srdce...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie![](/image.php?684&0&t=1)
Kdo vydrží, ten vyhraje
Již dlouho se ví, že příliš mnoho tuku ve stravě, a zvláště příliš mnoho nejškodlivějších druhů tuků, může způsobit...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie![](/image.php?676&0&t=1)
Celozrnná strava snižuje riziko srdečního onemocnění
Výsledky nové korejské studie svědčí o tom, že pacienti se srdečním onemocněním, kteří jedí namísto rafinovaných obilovin...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie![](/image.php?670&0&t=1)
Málo tuku, málo soli – snižuje krevní tlak
Výsledky nové studie prokázaly, že nízkotučná strava s množstvím ovoce a zeleniny a nízkým obsahem soli dokáže velmi významně...Rubrika: Krevní tlak | Typ článku: Studie![](/image.php?644&0&t=1)
Fazole a hrách na srdce
Výsledky nové studie napovídají, že saturování stravy luštěninami, jako jsou fazole či hrách, dokáže snížit riziko...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie![](/image.php?552&0&t=1)
Vysoký cholesterol může omezit dodávku kyslíku do srdce
Lékaři již dlouho vědí, že bolesti na hrudníku, které jsou spojovány se srdečním onemocněním, mají tendenci odcházet, jakmile...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie![](/image.php?524&0&t=1)
Zdravotní sestry a životní styl
Velká studie na 84 129 zdravotních sestrách (Nurses Health Study) zkoumala rizikové faktory srdečního onemocnění - zvláště...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie![](/image.php?518&0&t=1)
Málo soli, málo tuku: nízký krevní tlak
Nová studie se zabývala 412 lidmi, kteří jedli buď typickou současnou stravu (založenou na konzumaci tmavého masa, sladkostí...Rubrika: Krevní tlak | Typ článku: Studie![](/image.php?506&0&t=1)
Málo rajčat, špatné cévy
Finští vědci dávají (přinejmenším u mužů) nízké hladiny antioxidantů, které se nacházejí v rajčatech a podobně...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie![](/image.php?480&0&t=1)
Riziko infarktu stoupá po neobvykle bohatém jídle
Dr. Lopez-Jimenez z University of Miami spolu s kolegy vyzpovídal téměř 2 000 pacientů hospitalizovaných s infarktem myokardu. Zjistil...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie