Nemoci srdce a cév

Vláknina v obilovinách snižuje riziko srdečního onemocnění u starších lidí
Ve studii na 3 588 lidech starších 65 let se ukázalo, že ti z nich, kteří často konzumovali cereálie s vysokým obsahem vlákniny...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie
Šťáva z brusinek zvyšuje hladinu HDL cholesterolu
Podle vědců z University of Scranton v Pennsylvánii obsahuje šťáva z brusinek více fenol antioxydantů než dvacítka běžně...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie
Řekni rajče
Chcete chránit své srdce? Lidé s cukrovkou II. typu anebo zhoršenou glukózovou tolerancí (stav, který předchází cukrovce), kteří...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie
Sodík vs. srdce
„Vysoký příjem soli zvyšuje riziko mrtvice.“ Tolik zpráva z lékařského střediska Columbia University v New Yorku. Lidé...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie
Celozrnné obiloviny snižují hladinu inzulínu a cholesterolu
Ve studii na skoro 3 000 dospělých lidech středního věku se ukázalo, že často konzumace celozrnného chleba či cereálií s...Rubrika: Cholesterol | Typ článku: Studie
Luštěniny jsou dobré na srdce
Pravidelná konzumace luštěnin snižuje podle studie vypracované na Tulane University v New Orleans významně riziko koronárního...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie
Být fit a zdráv
Není žádným tajemstvím, že pohyb dělá tělu dobře. Výsledky finské studie svědčí o tom, že fyzická aktivita zpomaluje i...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie
Hypertonikům pomáhají ovesné vločky
Pravidelná každodenní konzumace ovesných vloček dokázala u většiny účastníků studie (vypracované na lékařské fakultě...Rubrika: Krevní tlak | Typ článku: Studie
Jaké potraviny vám pomůžou snížit cholesterol?
Vysoká hladina cholesterolu v krvi je hlavní příčinou koronárního onemocnění srdečního, které je hlavní příčinou úmrtí u...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie
Transmastné kyseliny a srdce
Je známo, že transmastné kyseliny způsobují srdeční onemocnění tím, že zvyšují hladinu "špatného" LDL cholesterolu. Vědci z...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie