Nemoci srdce a cév

Mám zvýšený cholesterol. Lékař mi doporučil jíst často strakaté fazole. Můžete mi to vysvětlit?
Pokusím se. Strakatá fazole při namočení výrazně zvětšuje svůj objem. Je to proto, že obsahuje i vlákninu, která je ve vodě...Rubrika: Cholesterol | Typ článku: Rady lékaře
Strava a pohyb snižují cholesterol více než léky
Lékařské poznatky svědčí o tom, že i když podávání léků na snižování cholesterolu přináší určitý prospěšný účinek...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie
Rybí maso a riziko mozkové mrtvice u mužů
Muži, kteří si jednou za měsíc dopřejí rybí maso, si tím zřejmě snižují riziko onoho typu mozkové mrtvice, ke kterému...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie
Nová doporučení na snižování krevního tlaku zdůrazňují stravu a pohyb
Podle nových amerických oficiálních doporučení se dá vysoký krevní tlak dostat na normální hodnoty z velké míry pouhým...Rubrika: Krevní tlak | Typ článku: Studie
Létání zvyšuje riziko tvorby krevních sraženin
Podle výsledků nové studie vypracované norskými vědci mohou podmínky typické pro pobyt v letadle – nízký tlak, snížené...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie
Příjemná teplá koupel může být dobrá pro srdce
I když se v západních zemích nemocní s chorobami srdce před teplou koupelí obvykle varují, japonští lékaři tyto koupele...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie
Krevní cukr, zácpa a diplom
Studie ukazují na některé destruktivní souvislosti týkající se vašeho srdce. Je již dobře známo, že cukrovka zdvojnásobuje...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie
Sójové oříšky pomáhají při vysokém krevním tlaku
Podle výsledků nedávno zveřejněné studie může podávání sójových oříšků (alaburky) ženám po menopauze pomoci snížit...Rubrika: Krevní tlak | Typ článku: Studie
Podávání náhražek mateřského mléka souví s vyšším rizikem vysokého krevního tlak
Britští vědci zjistili, že lidé, kterým se v dětství dostalo namísto mateřského mléka různých náhražek na bázi kravského...Rubrika: Krevní tlak | Typ článku: Studie
Ovesná kaše snižuje hladinu cholesterolu
Vědecký výzkum ukazuje, že kaše z ovesných vloček, které obsahují hodně rozpustné vlákniny, zpomaluje vstřebávání...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie