Nemoci srdce a cév
Lidé s vysokým krevním tlakem touží po soli
Je dobře známé, že nadbytek soli ve stravě u mnohých lidí zvyšuje riziko vysokého krevního tlaku – a to tím více, čím je...Rubrika: Krevní tlak | Typ článku: StudieKonzumace masných výrobků vede k selhání srdce
Konzumace zpracovaného červeného masa (uzeniny, klobásy, párky apod.) způsobuje zvýšené riziko selhání srdce a předčasného...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: StudiePopisování vlastních zkušeností pomáhá snižovat krevní tlak stejně jako léky
V první studii svého druhu zjistili vědci, že pokud člověk mohl důkladně popsat své onemocnění a jeho příznaky druhému, mělo...Rubrika: Krevní tlak | Typ článku: StudieVýskyt mozkové mrtvice u mladších lidí se zvyšuje
Podle organizace Centers for Disease Control se v posledních letech dramaticky zvyšuje výskyt ischemické mozkové mrtvice u osob...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: StudieModelový případ
V červnu řekli sedmapadesátileté Anitě Finkové z Greensbergu, že pokud nepůjde okamžitě na operaci bypassu, je velmi...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: ČlánkyKonzumace masa zvyšuje riziko mozkové mrtvice
Ve studii na 34 tisících Švédkách zjišťovali vědci vztah mezi konzumací tmavého masa a rizikem ischemické mozkové mrtvice....Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: StudieNeexistuje horní mez spotřeby ovoce a zeleniny
Vědci sledovali po osm let více než 300 tisíc lidí z osmi evropských zemí. Zjistili, že zelenina a ovoce pomáhají velmi účinně...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: StudieLuštěniny snižují riziko kardiovaskulárních onemocnění
Výsledky studie vypracované vědci na Kostarice svědčí o tom, že pravidelná konzumace fazolí sníží riziko infarktu, a to o 38 %....Rubrika: Nemoci srdce a cév | Typ článku: StudieMaso a mozkové mrtvice u žen
Asi 80 procent případů mozkové mrtvice je výsledkem ucpání mozkové cévy. V prosinci 2010 zveřejnil časopis Stroke výsledky...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: StudiePokles teploty na podzim zvyšuje riziko infarktu
Britští vědci zjistili, že pokles teploty o jeden stupeň zvýší relativní riziko infarktu o 2 %. Tyto poznatky jsou založeny na...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie