Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Nemoci srdce a cév

Lidé s vysokým krevním tlakem touží po soli

Je dobře známé, že nadbytek soli ve stravě u mnohých lidí zvyšuje riziko vysokého krevního tlaku – a to tím více, čím je...Rubrika: Krevní tlak | Typ článku: Studie

Konzumace masných výrobků vede k selhání srdce

Konzumace zpracovaného červeného masa (uzeniny, klobásy, párky apod.) způsobuje zvýšené riziko selhání srdce a předčasného...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie

Popisování vlastních zkušeností pomáhá snižovat krevní tlak stejně jako léky

V první studii svého druhu zjistili vědci, že pokud člověk mohl důkladně popsat své onemocnění a jeho příznaky druhému, mělo...Rubrika: Krevní tlak | Typ článku: Studie

Výskyt mozkové mrtvice u mladších lidí se zvyšuje

Podle organizace Centers for Disease Control se v posledních letech dramaticky zvyšuje výskyt ischemické mozkové mrtvice u osob...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie

Modelový případ

V červnu řekli sedmapadesátileté Anitě Finkové z Greensbergu, že pokud nepůjde okamžitě na operaci bypassu, je velmi...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Články

Konzumace masa zvyšuje riziko mozkové mrtvice

Ve studii na 34 tisících Švédkách zjišťovali vědci vztah mezi konzumací tmavého masa a rizikem ischemické mozkové mrtvice....Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie

Neexistuje horní mez spotřeby ovoce a zeleniny

Vědci sledovali po osm let více než 300 tisíc lidí z osmi evropských zemí. Zjistili, že zelenina a ovoce pomáhají velmi účinně...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie

Luštěniny snižují riziko kardiovaskulárních onemocnění

Výsledky studie vypracované vědci na Kostarice svědčí o tom, že pravidelná konzumace fazolí sníží riziko infarktu, a to o 38 %....Rubrika: Nemoci srdce a cév | Typ článku: Studie

Maso a mozkové mrtvice u žen

Asi 80 procent případů mozkové mrtvice je výsledkem ucpání mozkové cévy. V prosinci 2010 zveřejnil časopis Stroke výsledky...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie

Pokles teploty na podzim zvyšuje riziko infarktu

Britští vědci zjistili, že pokles teploty o jeden stupeň zvýší relativní riziko infarktu o 2 %. Tyto poznatky jsou založeny na...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie
|< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 > >|