Nemoci srdce a cév
Konzumace masných výrobků vede k selhání srdce
Ve studii publikované v časopise Circulation analyzovali vědci výsledky dvanáctiletého sledování 37 tisíc zdravých mužů ve věku...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: StudieVysoký krevní tlak
Mezi výživové faktory, o kterých je známo, že hrají roli ve zvyšování krevního tlaku, patří nadváha, alkohol, sodík...Rubrika: Krevní tlak | Typ článku: ČlánkyJak se ze zombie stal kulový blesk
„Mám vysoký krevní tlak,“ sdělil nám Frank, „a užívám na to léky. Připadám si ale jako zombie. Mám pocit, jako bych ani...Rubrika: Krevní tlak | Typ článku: ČlánkyVejce hladinu cholesterolu nezvyšují?
Četl jsem článek v novinách, který uváděl, že lidé mohou jíst jedno vejce denně a jejich hladina cholesterolu přitom nestoupne....Rubrika: Cholesterol | Typ článku: Rady lékařeStřevní mikrobiom zprostředkovává hypertenzi
V pokusech na myších vědci zjistili, že podávání stravy s velkým obsahem soli zapříčiňuje zničení kmene Lactobacillus ve...Rubrika: Krevní tlak | Typ článku: StudieCo přesně ze středomořské stravy dokáže prodloužit život?
Jak by mohlo být přidání několika ořechů k denní stravě, v tomto případě asi čtyř vlašských ořechů, mandlí či...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: ČlánkyOchrání nás ořechy před mozkovou mrtvicí?
Studie Lyon Diet Heart Trial ukázala, že strava ve středomořském stylu může významně snížit riziko druhého srdečního infarktu....Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: ČlánkyOptimální hladina cholesterolu
Bez ohledu na to, kde žijeme, jak jsme staří, nebo jak vypadáme, lze podle výzkumníků připsat 90 % prvních infarktů devíti...Rubrika: Cholesterol | Typ článku: Rady lékařeMozková mrtvice
Při zhruba 90 % mrtvic se přeruší přívod krve do mozku, takže mozek není zásobovaný kyslíkem a části mozku, spojené s...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: ČlánkyNízkotučné mléčné výrobky snižují riziko cévní mozkové příhody
V dosud největší studii, která sledovala souvislost mezi konzumací mléčných výrobků s různým obsahem tuku a rizikem cévní...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie