Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Nemoci srdce a cév

Problémy s profilem lipidů v krvi začínají brzy v životě

Dyslipidémie (nezdravé hladiny celkového cholesterolu i jeho frakcí) vede k onemocnění koronárních cév u osob středního a...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie

Triglyceridy a obvod pasu jako ukazatelé rizika koronárního srdečního onemocnění

Ukázalo se, že dvě poměrně jednoduchá měření, poslouží jako velmi dobrý podklad pro stanovení rizika onemocnění srdce....Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie

Fruktóza zvyšuje krevní tlak

V průmyslově rozvinutých zemích se množství fruktózy v potravě dramaticky zvýšilo. Kukuřičný sirup, který je vydatným zdrojem...Rubrika: Krevní tlak | Typ článku: Studie

Žilní trombózy – daň za pohodlný život?

Diagnózu „žilní trombóza" ročně slyší až 20 000 Čechů. Nárůst výskytu cévních onemocnění má paradoxně na svědomí...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Články

Zvyšující se výskyt obezity má za následek vyšší riziko mrtvice

Data ze studie NHANES odhalují, že během minulých dvou desetiletí se mezi ženami ve věkové skupině 45-54 let ztrojnásobilo riziko...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie

Pravidelné čištění zubů snižuje riziko srdečního onemocnění

Skotští vědci sledovali po dobu osmi let téměř jedenáct tisíc dospělých. Studovali souvislosti mezi zdravím ústní dutiny a...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie

Cukr snižuje hladinu „hodného“ cholesterolu

Strava s velkým obsahem tuku, a to zejména nasyceného, zvyšuje hladinu cholesterolu a následně také riziko infarktu a mozkové...Rubrika: Cholesterol | Typ článku: Studie

Nakyslý úsměv cukru

Podstatný díl spotřeby kalorií dnes představuje nadbytek cukru ve stravě. Výsledky nedávné studie kvantifikovaly, že dospělí...Rubrika: Cholesterol | Typ článku: Studie

Samota může být nebezpečná pro zdraví

Se samotou není radno si zahrávat. Když vědci z University of Pittsburgh studovali tuto otázku, zjistili, že samota byla spojena se...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie

Riziko infarktu po padesátce se začíná zvyšovat již v dětství

Vědecký tým sledoval skoro pět tisíc dětí, které neměly cukrovku, po dobu téměř pětadvaceti let. Výzkumníci se zabývali...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie
|< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 > >|