Nemoci
Rajčata a nižší riziko rakoviny
Vrší se důkazy, že velká spotřeba rajčat anebo produktů z rajčat může souviset s nízkým rizikem rakoviny. Téměř 50% studií...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie„Středozemní“ dieta snižuje riziko onemocnění srdce
Podle francouzských výzkumníků dokáže středomořská strava - bohatá na zeleninu, ovoce, zrniny, fazole a ryby - snížit riziko...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: StudieMrtvice a migrény
I když riziko mozkové mrtvice je u mladých žen relativně nízké, ženy, které často trpí migrénou, mají více než trojnásobné...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: StudieDrůbež, ryby a rakovina tlustého střeva
Mnohé studie již dlouho dávají do souvislosti konzumaci červeného masa s rizikem rakoviny tlustého střeva. Nová studie...Rubrika: Rakovina | Typ článku: StudieEpidemie mozkové mrtvice
Stárnoucí populace lidí žijících v rozvojových zemích se stanou terčem skutečné „epidemie“ mozkové mrtvice, pokud tyto země...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: StudiePokles venkovní teploty zvyšuje riziko infarktu
Možná, že máme nový důvod, proč se obávat nástupu chladného počasí - výsledky francouzské studie na 250 000 mužích ve věku...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: StudieOvoce a zelenina snižují krevní tlak
Podle American Heart Association (Americká kardiologická společnost) by lidé s vysokým krevním tlakem, chtějí-li udržet svou...Rubrika: Krevní tlak | Typ článku: StudieSklízíme, co jsme zaseli
Své hladině cholesterolu se vyplatí věnovat pozornost po celý život. Nová studie naznačuje, že lidé, kteří mají již ve...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: StudieDárcovstvím proti infarktu
Podle nové finské studie může dárcovství krve chránit dárce proti infarktu myokardu. Ze skupiny 2 862 mužů ve středním věku 153...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: StudieSkvělý česnek
Nová německá studie ukazuje, že u lidí, kteří denně konzumují česnek, je aorta o 15% pružnější než u těch, kteří česnek...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie