Nemoci

Lepek - každý desátý má problém
Možná až jeden člověk z deseti trpí intolerancí lepku - přitom pouze u 5 % těchto lidí byl tento problém diagnostikován. To...Rubrika: Alergie | Typ článku: Články
Cukr snižuje hladinu „hodného“ cholesterolu
Strava s velkým obsahem tuku, a to zejména nasyceného, zvyšuje hladinu cholesterolu a následně také riziko infarktu a mozkové...Rubrika: Cholesterol | Typ článku: Studie
Nakyslý úsměv cukru
Podstatný díl spotřeby kalorií dnes představuje nadbytek cukru ve stravě. Výsledky nedávné studie kvantifikovaly, že dospělí...Rubrika: Cholesterol | Typ článku: Studie
Etické léčení
Patříte k lidem, kteří jsou nenahraditelní a do práce „musí" jít, i když jsou nemocní? Dítě vám onemocnělo, ale co s ním...Rubrika: Infekční nemoci | Typ článku: Články
Klíčová opatření k předcházení osteoporóze
Zdravý životní styl a optimální jídelníček jsou nejlepší obranou před osteoporózou u žen. Severoamerická společnost pro...Rubrika: Osteoporóza | Typ článku: Studie
Není důvod k panice
Pandemie viru prasečí chřipky napadla od svého prvního výskytu v dubnu 2010 více jak 1 milión Američanů, přičemž si vyžádala...Rubrika: Infekční nemoci | Typ článku: Články
Výživové návyky a riziko různých nemocí
Vědecký výzkum se často zabývá účinkem nějaké konkrétní potraviny nebo živiny na zdraví a zdravotní vyhlídky člověka. Ve...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie
Riziko rakoviny tlustého střeva a rodinní příslušníci
Zdá se, že řada nemocí se v rodinách vyskytuje dědičně. Rakovina tlustého střeva není výjimkou.Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie
Snižuje dobrá životospráva riziko rakoviny?
Ano, zdravý životní styl snižuje riziko rakoviny, ale jeho účinek je asi poloviční v porovnání se snížením rizika srdečního...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Články
Preventivní vyšetřování na cukrovku by mělo začínat po třicítce
Kdy by se člověk měl začít nechávat preventivně vyšetřovat kvůli odhalení případné cukrovky?Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Studie