Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Nemoci

Studenti medicíny bojují proti diabetu

Světový den diabetu připadá dle Světové zdravotnické organizace (WHO) na 14. listopadu, což je den narození objevitele inzulinu...Rubrika: Cukrovka | Typ článku: Články

Neexistuje horní mez spotřeby ovoce a zeleniny

Vědci sledovali po osm let více než 300 tisíc lidí z osmi evropských zemí. Zjistili, že zelenina a ovoce pomáhají velmi účinně...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie

Luštěniny snižují riziko kardiovaskulárních onemocnění

Výsledky studie vypracované vědci na Kostarice svědčí o tom, že pravidelná konzumace fazolí sníží riziko infarktu, a to o 38 %....Rubrika: Nemoci srdce a cév | Typ článku: Studie

Maso a mozkové mrtvice u žen

Asi 80 procent případů mozkové mrtvice je výsledkem ucpání mozkové cévy. V prosinci 2010 zveřejnil časopis Stroke výsledky...Rubrika: Srdce a cévy | Typ článku: Studie

Čemu má člověk vlastně věřit?

Společnost chovatelů dobytka (National Cattlemen's Beef Association) zveřejnila zprávu nazvanou Spotřeba masa a uzenin a rakovina -...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Články

Máte artritidu? Buďte v pohybu!

Starší dospělí lidé s osteoartritidou mohou mít prospěch byť jen z malého množství fyzické aktivity navíc. Vědci z...Rubrika: Artritida | Typ článku: Studie

Výfukové plyny a smog zvyšují riziko zápalu plic u starších lidí

Kanadská studie se zabývala důsledky vystavení oxidu dusičitému z automobilů a oxidu siřičitému plus popílku z průmyslových...Rubrika: Další nemoci | Typ článku: Studie

Sója pomáhá při prevenci rakoviny

Když se ukázalo, že v některých kulturách se rakovina prsu vyskytuje 4-10× méně často než u Američanů, že poté, co se Japonky...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Články

Obezita zhoršuje dlouhodobou prognózu u rakoviny

Dánští vědci zkoumali vliv obezity na riziko opětovného výskytu rakoviny prsu a úmrtí na toto onemocnění. Studie se zúčastnilo...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Studie

Karcinogeny ve stravě

Tabák není ani náhodou jediným zdrojem karcinogenů. Když se v laboratoři nebo v kuchyni tepelně upravuje cukr, kreatinin anebo...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Články