Obilné tyčinky pod palbou kritiky
Testování osmnácti ve Velké Británii populárních obilných tyčinek ukázalo, že všechny obsahovaly velká množství nasycených tuků nebo cukru, někdy oboje. Pod palbu kritiky se dostal i obsah barviv, ochucovadel, umělých sladidel a konzervačních prostředků.
Rubrika: Výživová poradna
| Typ článku: Studie
„Tyto umělé chemické přísady dodávají nezdravým potravinám delší trvanlivost, atraktivní barvu a chuť a znamenají tak velkou výhodu při prodeji – z hlediska výživy se však jedná o katastrofu,“ prohlásil ředitel Food Commission, Tim Lobstein.
Mluvčí jednoho z výrobců těchto tyčinek, firmy Kellogg, prohlásila: „Ano, je tam tuk a cukr, ale v porovnání s tyčinkou Mars anebo balíčkem smažených bramborových lupínků je tuku i cukru méně.“
Počet přečtení: 3492
Datum: 20. 1. 2005