Pečená (grilovaná) zelenina (podle Bukovského)
Na plech mírně vymazaný olivovým olejem klademe různé druhy zeleniny. Lilek nebo cuketu nakrájíme na plátky a posypeme kousky česneku a majoránky nebo bazalky, rajčata nakrájíme na čtvrtky, mrkev blanšírujeme chvilku ve vařící vodě a nakrájíme na hranolky, brokolici rozebereme na růžičky, cibuli nakrájíme na kolečka, papriku na kousky.
Rubrika: Zeleninová jídla
| Typ článku: Recepty
Skromně posolíme a pokapeme olivovým olejem. V troubě zapékáme nebo grilujeme do změknutí.
Podáváme s chlebem, kuskusem, rýží nebo bramborem. Zeleninu můžeme použít jakoukoliv, ale rozhodně nevynechejte cibuli.
Dobrou chuť přeje Jitka Pohanková
Počet přečtení: 7117
Datum: 19. 10. 2009