Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Pečené plněné cukety

2 cukety, 1 nakrájená cibule, 100 g hub, nakrájených, 1 pl sójové omáčky tamari, 1/4 čl šalvěje, 1/4 čl tymiánu, 1/4 čl majoránky, 3 šálky uvařené rýže natural anebo 3 šálky celozrnné strouhanky
|
Typ článku: Recepty

Cukety rozkrojte podél na dvě poloviny. Vydlabejte semena a vláknitou část. Vložte je do plechu na pečení a podlijte vodou (do výše asi jednoho centimetru). Pečte asi půl hodiny při teplotě 180 stupňů. Zatímco se cuketa zapéká, připravte si náplň. Cibuli a houby povařte ve čtvrt šálku vody (asi 5 minut). Přidejte tamari a koření a na mírném plameni vařte dalších pět minut. Odstavte. Přidejte rýži anebo celozrnnou strouhanku a dobře promíchejte. Po půlhodinovém pečení by měla být cuketa skoro měkká a můžete ji vyndat z trouby. Plňte jednotlivé půlky cukety připravenou náplní. Pak je vraťte do trouby a pečte dalších 15 minut.

Cuketa se může podávat jen zapečená, nebo s nějakou omáčkou. Chcete-li si toto jídlo připravit předem, pečte cuketu asi půl hodiny, pak plech vyjměte z trouby a nechte vychladnout. Připravte si náplň. Když se přiblíží čas servírování, naplňte cuketu připravenou náplní a zapečte v troubě – 20 minut při 180 stupních.

Počet přečtení: 6259
Datum: 18. 1. 2009