Pikantní zeleninový guláš
2 nakrájené cibule, 2 stroužky utřeného česneku, 2 brambory, nakrájené na velké kusy, 2 stonky nakrájeného řapíkatého celeru, 2 nakrájené mrkve, 2 cukety, nakrájené na velké kusy, 200 g hub, 1/2 šálku jablečné šťávy, 420 g (konzervovaných) rajčat, 2 čl chilli koření, 2 pl sójové omáčky tamari, 2 pl sušené petržele, 1/2 čl tymiánu, 3/4 čl bazalky, 1/2 čl hořčičného semínka, 1 šálek rajčatového protlaku, 1/4 čl dobromyslu (oregana), 1/4 čl římského kmínu
Rubrika: Zeleninová jídla
| Typ článku: Recepty
V polovině šálku vody orestujte cibuli, česnek, brambory, celer a mrkev (10 minut). Přidejte jablečnou šťávu. Přikryjte pokličkou a 15 minut duste. Pak přidejte zbývající ingredience a důkladně promíchejte. Dejte pod pokličku a asi jednu hodinu vařte na mírném plameni. Občas zamíchejte. Těsně před podáváním smíchejte 2 polévkové lžíce kukuřičného škrobu s čtvrtinou šálku vody. Vmíchejte do omáčky a míchejte tak dlouho, až zhoustne. Podávejte s rýží nebo jinou celozrnnou obilovinou.
Můžete přidat i další druhy zeleniny. Doporučujeme třeba brokolici.
Počet přečtení: 2932
Datum: 18. 1. 2009