Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Plněné papriky s cizrnou a kukuřičnými vločkami

1 hrnek cizrny, 1 hrnek kukuřičných vloček, 1 česnekové (nebo jinak ochucené) tofu, 4 papriky, 3 stroužky česneku, 2 jarní cibulky, olivový olej, špetka bazalky a kurkumy, sůl
|
Typ článku: Recepty

Cizrnu namočíme přes noc (nebo aspoň na šest hodin) a uvaříme s bazalkou doměkka.

Papriky rozkrájíme na půlky a odstraníme z nich semínka. Polovinu tofu nakrájíme na tenké, půlcentimetrové plátky, které vložíme do paprik, pokapeme olejem, posypeme kořením a dáme péči do trouby asi na 20 minut.

Kukuřičné vločky zalijeme vroucí vodou, 10 minut necháme ve vodě, pak vodu slijeme. Česnek nakrájíme na plátky, dáme na olej, po chvilce přidáme vločky, osolíme, přidáme kurkumu a dusíme asi 5 minut, mícháme. Nakrájíme jarní cibulku, vmícháme ji do vloček.

Nastrouháme zbytek tofu a přidáme ji s cizrnou k vločkám.

Z knihy Lenky Jarošové Vařit zdravě může každý. Vydalo nakladatelství Advent-Orion.

Počet přečtení: 2571
Datum: 7. 7. 2017