Plněné papriky s pikantní omáčkou
Omáčka: 2 šálky rajčatového protlaku, 1 malá cibule, rozkrájená na čtvrtiny, 1/2 zelené papriky (použijte vršky 3-4 paprik), 2-3 kapky Tabasco omáčky, 1/4 čl bazalky, 1/4 čl dobromyslu (oregana), 1 pl petržele
Začněte s přípravou paprik. Odkrojte jejich vršky (ty použijete později), vyčistěte vnitřek a pět minut vařte v páře (tento krok je možno vynechat). Na velké pánvi orestujte cibuli, česnek a zázvor v malém množství vody (5 minut). Přidejte rajčata, celer, zelené cibulky a kukuřici. Vařte ještě dalších 5 minut. Přidejte rýži a koření. Dobře promíchejte a pak odstavte. Touto směsí plňte papriky.
Všechny ingredience k přípravě pikantní rajské omáčky vložte do mixéru a mixujte tak dlouho, až je omáčka hladká. Omáčkou přelijte papriky, které jste umístili do plechu na pečení. Plech přikryjte a pečte 30 minut při teplotě 180 stupňů. Pak jej odkryjte a pečte ještě dalších patnáct minut.
Papriky si můžete připravit z větší části předem a zapéct až před podáváním.