Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Plněné papriky s pikantní omáčkou

6 velkých zelených paprik, 1/2 šálku vody, 1 nakrájená cibule, 1 stroužek utřeného česneku, 1 čl zázvoru, nasekaného, 1 nakrájené rajče, 2 stonky nakrájeného řapíkatého celeru, 3 zelené cibulky, nakrájené, 2 šálky čerstvé nebo mražené kukuřice, 2 1/2 šálku uvařené rýže natural, 1 pl sójové omáčky tamari, 1/2 čl chilli koření
|
Typ článku: Recepty

Omáčka: 2 šálky rajčatového protlaku, 1 malá cibule, rozkrájená na čtvrtiny, 1/2 zelené papriky (použijte vršky 3-4 paprik), 2-3 kapky Tabasco omáčky, 1/4 čl bazalky, 1/4 čl dobromyslu (oregana), 1 pl petržele

Začněte s přípravou paprik. Odkrojte jejich vršky (ty použijete později), vyčistěte vnitřek a pět minut vařte v páře (tento krok je možno vynechat). Na velké pánvi orestujte cibuli, česnek a zázvor v malém množství vody (5 minut). Přidejte rajčata, celer, zelené cibulky a kukuřici. Vařte ještě dalších 5 minut. Přidejte rýži a koření. Dobře promíchejte a pak odstavte. Touto směsí plňte papriky.

Všechny ingredience k přípravě pikantní rajské omáčky vložte do mixéru a mixujte tak dlouho, až je omáčka hladká. Omáčkou přelijte papriky, které jste umístili do plechu na pečení. Plech přikryjte a pečte 30 minut při teplotě 180 stupňů. Pak jej odkryjte a pečte ještě dalších patnáct minut.

Papriky si můžete připravit z větší části předem a zapéct až před podáváním.

Počet přečtení: 2868
Datum: 18. 1. 2009