Plněné plátky červené řepy
Směs na obalování: 2 pl hrubé mouky, 1/2 čl jemně mleté solčanky, 1/3 čl drceného tymiánu, 1/2 čl soli
Plátky červené řepy uvaříme v osolené vodě téměř doměkka (červenou vodu můžeme použít na uvaření rýže jako přílohy k jídlu) a necháme vychladnout. Z mouky a ostatních uvedených surovin připravíme směs na obalování. Všechny plátky řepy obalíme z jedné strany a 6 z nich položíme pomoučněnou stranou na olejem vymaštěný plech.
Uvařené brambory pomačkáme a smícháme s cibulí, kterou jsme předem osmažili na oleji (během smažení přidáme francouzské droždí), ochutíme solí, solčankou a koriandrem. Touto směsí rovnoměrně pokryjeme 6 plátků řepy umístěných na plechu a přikryjeme zbylými 6 plátky, pomoučněnou stranou nahoru. Povrch plněných plátků potřeme olejem a ve vyhřáté troubě zapečeme (asi 20 minut).
Variantou mohou být plněné kedlubnové nebo celerové plátky.
Dobrou chuť vám přeje Roman Uhrin