Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Plněné zelné rolky

1 hlávka zelí, 1 nakrájená cibule, 200 g hub, nakrájených, 1/4 šálku rozinek (možno vynechat), 1/4 čl muškátového oříšku, 1/8 čl česnekového prášku (granulovaného česneku), špetka pepře (možno vynechat), 3 šálky uvařené rýže natural, 4 šálky rajčatového protlaku
|
Typ článku: Recepty

Odstraňte ze zelí jádro. Povařte je asi 5 minut v páře. Nechte je trochu vychladnout. Opatrně rozeberte listy a zatím odložte. V polovině šálku vody orestujte cibuli, houby a rozinky (asi 10 minut). Vmíchejte muškátový oříšek, sušený česnek v prášku a pepř. Vmíchejte uvařenou rýži natural a 1 šálek rajčatové šťávy. Odstavte.

Jeden šálek rajčatové šťávy vlijte na dno pečícího plechu (22×30 cm). Do středu každého zelného listu lžící navršte asi třetinu až polovinu šálku rýžové směsi. List sviňte a vložte (volným okrajem dolů) do plechu na pečení. Zbývající rajčatovou šťávou rolky v plechu přelijte. Dejte pod pokličku a pečte v troubě 45 minut za teploty 180 stupňů.

Toto jídlo si můžete z větší části připravit předem. Dejte do chladničky a zapečte až před servírováním; v takovém případě ovšem musíte dobu pečení prodloužit o 15 minut.

Počet přečtení: 3324
Datum: 18. 1. 2009