Plněné zelné rolky
Odstraňte ze zelí jádro. Povařte je asi 5 minut v páře. Nechte je trochu vychladnout. Opatrně rozeberte listy a zatím odložte. V polovině šálku vody orestujte cibuli, houby a rozinky (asi 10 minut). Vmíchejte muškátový oříšek, sušený česnek v prášku a pepř. Vmíchejte uvařenou rýži natural a 1 šálek rajčatové šťávy. Odstavte.
Jeden šálek rajčatové šťávy vlijte na dno pečícího plechu (22×30 cm). Do středu každého zelného listu lžící navršte asi třetinu až polovinu šálku rýžové směsi. List sviňte a vložte (volným okrajem dolů) do plechu na pečení. Zbývající rajčatovou šťávou rolky v plechu přelijte. Dejte pod pokličku a pečte v troubě 45 minut za teploty 180 stupňů.
Toto jídlo si můžete z větší části připravit předem. Dejte do chladničky a zapečte až před servírováním; v takovém případě ovšem musíte dobu pečení prodloužit o 15 minut.