Pro koho jsou mléčné výrobky nejlepší?
Základní mléčný výrobek, plnotučné kravské mléko, je potravina, která ideálně vyhovuje výživovým potřebám telete. Jedná se o produkt s vysokým obsahem tuku, bílkovin a cholesterolu, nízkým obsahem uhlohydrátů, o produkt neobsahující vlákninu.
Rubrika: Mléko
| Typ článku: Poradna výživy
Mléčné výrobky si získaly prominentní postavení v jídelníčku lidí žijících v bohatých zemích. Mezi výrobky z kravského mléka patří máslo, sýry, tvaroh, jogurty, podmáslí, odtučněné mléko, kefír, zmrzlina, syrovátka a náhražky mateřského mléka pro kojence.
S využitím informací z knihy dr. Johna McDougalla „McDougallův plán". Vydala Společnost Prameny zdraví a OS Maranatha.
Počet přečtení: 3429
Datum: 19. 8. 2011