Všechny články
Recepty
Strava
Vztahy
Zdraví
Životospráva
Další...
Nemoci

Proč tvrdíte, že se nemá během jídla a po jídle mnoho pít?

Protože jestliže zapíjíte jídlo tekutinou, nepožvýkáte je důkladně (to nejen ohrožuje zdraví sliznice, ale také zhoršuje trávení sacharidů a může vést k nadýmání).
Rubrika: Voda
|
Typ článku: Rady lékaře

Jestliže pijete během jídla, v žaludku a tenkém střevu se ředí trávicí šťávy, což také trávení zhoršuje a navíc část potravy je ze žaludku „spláchnutá“ tekutinou do střev dříve, než ji stihli žaludeční enzymy natrávit – další potenciální důvod pro poruchy trávení a plynatost.

MUDr. Igor Bukovský, vědecký pracovník FÚ LF UK v Bratislavě, odborník v oblasti výživy a prevence chorob

Počet přečtení: 9083
Datum: 23. 12. 2010