Rajčata plněná houbami
6 velkých rajčat, 200 g čerstvých hub (nebo namočených sušených a krátce povařených), 1 velká cibule, 3 stroužky česneku, 3 pl uvařených ovesných vloček, 1 pl olivového oleje, tymián, petrželka, würzl
Rubrika: Zeleninová jídla
| Typ článku: Recepty
Rajčata rozpůlíme a vydlabeme vnitřky. Na oleji zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno a česnek na nakrájený na plátky. Přidáme pokrájené čerstvé houby, vnitřky z rajčat, ochutíme. Po vydušení vlastního nálevu přidáme ovesnou kaši na zahuštění. Směsí plníme půlky rajčat a zapečeme je ve vymazané zapékací misce.
Podáváme s vařenou rýží smíchanou s kukuřicí, nebo hráškem.
Jitka Jiráková, Praha 4
Počet přečtení: 3274
Datum: 6. 3. 2009