Rakovina
Konzumace masa, heterocyklické aminy a riziko rakoviny prsu
Je známo, že v Uruguayi je vysoká nemocnost a úmrtnost na rakovinu prsu. Předchozí studie ukázaly, že s rakovinou prsu jsou spojeny...Rubrika: Rakovina | Typ článku: StudieRajče denně na prostatu
Rajčata mají stále lepší reputaci, co se týká jejich schopnosti pomáhat mužům snižovat riziko rakoviny prostaty. Nové vědecké...Rubrika: Rakovina | Typ článku: StudieJaké jsou hlavní příčiny rakoviny?
Může se to zdát neuvěřitelné, ale většinu nejčastěji se vyskytujících druhů nádorových onemocnění si lidé způsobují...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Rady lékařeAntioxidanty a vláknina v celozrnné pšenici přispívají k ochraně před rakovinou
Důležitou zbraní v boji proti nemocem může být celozrnná pšenice. Již dlouho dobu jsou vědci přesvědčeni, že obsah vlákniny...Rubrika: Rakovina | Typ článku: StudieSnížení rizika rakoviny prostaty
Studie na skoro 3 000 Italech ukázala, že existuje vztah přímé úměry mezi hladinou cholesterolu v krvi a rizikem rakoviny prostaty....Rubrika: Rakovina | Typ článku: StudieVýskyt rakoviny ryb má stoupající tendenci
Na riziko koupání ve volné přírodě nás upozorňuje i znepokojivě narůstající výskyt onemocnění ryb. Výskyt rakoviny ryb je v...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Rady lékařeJak přispívají různé chemické látky a pesticidy ke vzniku rakoviny?
Žijeme v době, kdy je do potravin přidávána celá řada přísad a konzervačních prostředků, které mají zlepšit jejich chuť...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Poradna výživyMůže strava na našem stole způsobit rakovinu?
Už letmý pohled na statistiky nám prozradí, že za nejčastěji se vyskytující rakovinou plic jsou na druhém a třetím místě...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Poradna výživyJak je možné, že pouhé dvě živiny – vláknina a tuk – hrají údajně tak důležitou roli při vzniku rakoviny?
Ačkoli dosud neznáme odpovědi na všechny otázky, mnohé již bylo objasněno. Například to, že nádorové bujení je často...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Poradna výživyŽivočišné potraviny a rakovina
Živočišné produkty – zvláště maso – zvyšují riziko řady rakovin (prsu, vaječníku, prostaty, tlustého střeva atd.). Ukazuje...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Poradna výživy