Rakovina
Životní styl je pro onemocnění rakovinou důležitější než genetika
Dvě švédské studie vypracované na první a druhé generaci přistěhovalců ukázaly, že životní styl během prvních dvaceti let...Rubrika: Rakovina | Typ článku: StudieRafinované uhlohydráty ve vztahu k rakovině slinivky
Strava, která obsahuje velké množství bílého pečiva, bílé rýže, ale také brambor, podstatně zvyšuje riziko rakoviny slinivky u...Rubrika: Rakovina | Typ článku: StudieSouvislost mezi užíváním pálivých papriček a rizikem rakoviny žlučníku
Od sedmdesátých let zaznamenávají odborníci na rakovinu stálý vzestup výskytu rakoviny žlučníku u Chilanů (kteří mají dnes...Rubrika: Rakovina | Typ článku: StudiePesticidy spojeny s rakovinou prostaty u farmářů
Vědci ze tří amerických organizací (NCI, NIEHS a EPA) sledovali 55 332 farmářů, kteří pracovali s pesticidy. V letech 1993-1999...Rubrika: Rakovina | Typ článku: StudieTuky v naší stravě hrají roli při vzniku rakoviny prsu
Úmrtnost na rakovinu prsu se v různých zemích světa velice liší. Nejvyšší je v USA a v zemích západní Evropy, mezi země s...Rubrika: Rakovina | Typ článku: ČlánkyLepší strava a dostatek pohybu by mohly snížit výskyt rakoviny o třetinu
Podle organizace Food and Nutrition Science Alliance se asi třetina případů rakoviny dá přisoudit na vinu kouření, třetina špatné...Rubrika: Rakovina | Typ článku: StudieSložka hroznového vína pomáhá proti rakovině
Potřebujete další důvod, proč přejít na zdravou stravu? Studie na laboratorních myších ukázala, že hroznové víno obsahuje...Rubrika: Rakovina | Typ článku: StudieObezita zvyšuje riziko rakoviny slinivky
„Lidé, kteří mají nadváhu a zvláště ti, kteří trpí obezitou, mají zvýšené riziko onemocnění rakovinou slinivky a mělo by...Rubrika: Rakovina | Typ článku: StudiePolovině všech případů úmrtí na rakovinu lze zabránit
Zpráva Americké společnosti pro rakovinu (American Cancer Society) uvádí, že pokud by lidé přešli na zdravější životní styl a...Rubrika: Rakovina | Typ článku: StudieSója významně chrání před rakovinou
U lidí, kteří často konzumují potraviny ze sóje, je nižší výskyt rakoviny než u těch, kteří konzumují takové potraviny jenom...Rubrika: Rakovina | Typ článku: Články